Scholen

Ik heb veel ervaring met het geven van workshops op zowel basisscholen als het voortgezet onderwijs. Het is voor kinderen leuk om kennis te maken met verschillende percussie instrumenten en leerzaam om de ritmes te ontdekken, creatief te zijn en vooral ook samen te moeten werken. Tijdens de workshop probeer ik zo snel mogelijk de kinderen zélf aan de slag (letterlijk!) te laten gaan zodat ze in de praktijk ervaren hoe het is om samen muziek te maken. Helaas is er niet altijd tijd of geld voor een vaste muziekdocent in de klas en dan is een éénmalige of eventueel een meerdaagse cursus een leuke en leerzame manier om toch met muziek in aanraking te komen.

 

Het is voor kinderen leuk om kennis te maken met verschillende percussie instrumenten en leerzaam om de ritmes te ontdekken, creatief te zijn en vooral ook samen te moeten werken.


Al jaren geef ik met veel plezier de workshop “Samba Battucada”, een percussie workshop over dé muziek uit Brazilië: De Samba! Deze workshop is van groep 4 t/m 8 leuk en uitdagend om te doen. “Ritmo Olanda” is een workshop die ik speciaal heb ontwikkeld voor groep 6,7 en 8 en gaat over de muziek uit Afrika, Brazilië en het Midden Oosten, inclusief de originele instrumenten die bij die landen horen. Voor groep 1 t/m 4 kan ik ook een meer algemene slagwerkworkshop geven: hierin komen diverse instrumenten aan bod en gaat het vooral om het ontdekken van geluiden, ritme en samenspelen.

 

Verder zijn er nog diverse andere mogelijkheden, al naar gelang de vraag. Dus… vraag gerust naar de mogelijkheden!